Руският президент Владимир Путин заяви след срещата със сръбския президент Александър

...
Руският президент Владимир Путин заяви след срещата със сръбския президент Александър
Коментари Харесай

Путин: България бави Турски поток

Руският президент Владимир Путин съобщи след срещата със сръбския президент Александър Вучич, че „ в случай че България не желае да осъществя „ Турски поток “, Русия ще откри други благоприятни условия за транзитиране на газ в Южна Европа, оповестява БГНЕС

Полагането на газопровода „ Турски поток “ през Сърбия ще бъде приключено през идващите седмици, съобщи съветският президент.

" Сърбия се причисли към построяването на газопреносна система, която е сухопътно продължение на газопровода " Турски поток " в Южна Европа. Полагането на тръбите на сръбска територия ще бъде приключено през идващите седмици ", съобщи Путин на конференция след диалози със сръбския президент Александър Вучич.

По думите на Путин, постигнато е съглашение за увеличение на потенциала на подземните газови складове, ситуирани в Сърбия, от 750 милиона на 2 милиарда кубически метра.

„ Убедени сме, че осъществяването на тези огромни енергийни планове ще помогне доста да се ускори енергийната сигурност освен на Сърбия, само че и на целия балкански район и на Европа като цяло “, съобщи съветският водач.

Путин заяви на конференцията, че е разискал с Вучич обстановката на Балканите и казуса с Косово. Русия е подготвена на взаимни отстъпки по косовския проблем, в случай че Белград и Прищина стигнат до подобен, съобщи президентът.

Той сподели още, че неговият сръбски сътрудник Александър Вучич е приел поканата да гостува в Москва за Деня на успеха на 9 май 2020 година

" Следващата година ще бъде значима дата за всички нас - 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война. Г-н Вучич одобри покана да пристигна на тържествата, които ще се проведат на 9 май в Москва ", съобщи съветският държавен глава.

Путин акцентира още: " Ние ще се радваме да забележим сръбските военни измежду участниците в парада на Червения площад. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР